dzisiaj piątek! taka ciekawostka dla tych, którzy nie mają kalendarza :P i to nie byle jaki dzień, bo pełen smaków. czym smakował mój piątek ? manną z bananem którego dawno nie jadłam, musem rabarbarowym do najlepszego ciasta, szybkim risotto przepełnionym gorgonzolą, serkiem śmietankowym z ziołami który wcale nie odbiegał smakiem od zielonego pesto, trochę dżemem truskawkowym i gryzkiem pączka, twardym jabłkiem, surowym ciastem na biszkopt i tak dalej ... to oczywiście jeszcze nie koniec, ale czasami lubię przypomnieć sobie co już dobrego wszamałam. muszę nauczyć się tylko nie mieć po tym wyrzutów i będzie dobrze :)
Kasza manna na mleku z cynamonem, bananem, amarantusem, śmietanką i miodem |
miała być gęsta, a nie jak zupa -,- pora się trochę podszkolić w robieniu manny!
Nauczyć Cię robić gęstą mannę? Bo moja zawsze wychodzi taka, że muszę ją łyżką kroić :D
OdpowiedzUsuńIle dajesz łyżek kaszy manny i ile mleka?
haha, Twoja jest wyjątkowo gęsta ! :D jednak podczas kolacji odświeżyłam sobie odpowiednie proporcje manny i się udała! teraz trzeba tylko je zapisać :P
Usuńja tam lubię takie zupy! :D
OdpowiedzUsuńtak, tak zero wyrzutów! :))
a ja lubię płynną mannę. walcz z wyrzutami - będę trzymać za Ciebie kciuki!
OdpowiedzUsuńzapodałas opis takich pysznosci *.*
OdpowiedzUsuńManny też wieki nie jadłam! Już się troszkę za nią stęskniłam :)
OdpowiedzUsuńTaka konsystencja jest ok , naprawdę :D
OdpowiedzUsuńWalcz , walcz , będę mocno ściskać za ciebie kciuki :*
Smakowity dzień, nie ma co. Ja też czasami lubię sobie poprzypominać ile pyszności wszamałam. :)
OdpowiedzUsuńWyrzuty sumienia? Nie ma po czym!
Ja ucze sie caly czas tego. I jest ciezko. Na pewno nam sie uda w koncu ;)
OdpowiedzUsuńDzisiejsze smaki w twoim menu bardzo pyszne ;)
Ech, wyrzuty sumienia? Skąd ja to znam...
OdpowiedzUsuńCóż, musimy się tego nauczyć.
Naprawdę smakowity dzień miałaś :)
Łał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńwyrzuty sumienia to potrafią mi cały miły dzień zepsuć.. a manna i tak świetna!
OdpowiedzUsuńniezależnie od jej gęstości i tak bym chętnie ją skosztowała!
OdpowiedzUsuń