piątek, 2 maja 2014

no.72

Dobrze, że mi kluski wyszły, bo już totalnie zepsułby mi się humor. Pogoda dobijająca. Wczoraj jeszcze jakaś była i grill się udał! Tyle dobrze. Ach, jak się cieszę, że dzisiaj też wolne. Chyba nie wytrzymałabym 8 lekcji.

Jabłkowe kluski kładzione na mleku z dużą ilością cynamonu

Jabłkowe kluski kładzione (przepis własny)

- średnie jabłko 
- białko jajka (można dać małe jajko)
- 50 g mąki
- dużo cynamonu
- ewentualnie coś do posłodzenia
- 275-300 ml mleka

Jabłko zetrzeć na tarce, włożyć do miski. Dodać białko, mąkę i cynamon. Dokładnie wymieszać i kłaść łyżką do gotującego się mleka. Gotować 2 minuty. Smacznego ! :)
 
 
Pierwszym moim pomysłem był placek jabłkowy, ale jednak przypomniałam sobie o istnieniu takich kluseczek :)

11 komentarzy:

  1. Wszędzie kluski dzisiaj widzę, aż sama nabrałam na nie ochoty!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam klasycznych kładzionych, czas to nadrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. jabłkowe są przepyszne :)
    cynamon obowiązkowo! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie grill się nie udał, ale nadrobię to za tydzień :D
    Kluski pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam jabłkowe! Świetne Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pogoda się zepsuła, a takie kluchy idealnie na chłody się nadają!
    Zazdroszczę wczorajszego grilla ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja tez mam ochote na te kluski *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. I ja dawno nie jadłam zwykłych kluseczek kładzionych, też o nich gdzieś zapomniałam. Szkoda, bo przecież one są takie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Śniadanko wygląda pysznie ;)
    Nie pozwól pogodzie wpływać na samopoczucie, walcz ;*

    OdpowiedzUsuń
  10. ale mi zrobiłaś apetyt na takie kluseczki, dawno ich nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Jablkowemusialy byc pyszne i ten cynamon! <3

    OdpowiedzUsuń

Podoba ci się śniadanie? Śmiało zostaw komentarz! Będzie mi bardzo miło :)